Viro ajtózár

Cerutti zárgyártó - Viro zár bejárati ajtókban

Európa-szerte és természetesen Magyarországon is nagymértékben ismertek az olasz Cerutti cég által gyártott biztonsági, tollas kulcsos zárszerkezetek. Maga a cég a legrégebbi zárgyártó manufaktúrák közé tudható be, ahol még apáról fiúra szállt a szakma iránti szeretet.

A Cerutti gyárat az 1940-es években alapította a Cerutti család. Működésük legelején még csak cilinderzárakat és rászegző zárakat gyártottak, amelyek tömeges elterjedésével erősödött meg a cég.  Ezután fejlesztették ki és kezdték el gyártani a magas biztonsági fokozatú, bejárati ajtózárakat, a Magyarországon is népszerű, Viro elnevezésű trezor-ajtózárakat. Azóta is töretlenül gyártanak és fejlesztenek, cégünk csak ajánlani tudja őket!

Érdekességképpen megemlítenénk, hogy anno a Viro cég rendelte ezeket a biztonsági zárakat a Cerutti cégtől, ám miután a Viro cég a nagytestű, biztonsági zárakkal való kereskedést megszüntette, a Cerutti cég immáron a saját neve alatt folytatta ezeknek a trezorzáraknak a gyártását és exportálását. Cégünk a Cerutti cég kizárólagos disztribútora Magyarországon.

Viro többpontos, biztonsági ajtózár

A Viro biztonsági zár egy háromirányú, erős, masszív, tollas kulcsos, biztonsági trezorzár. Magyarországon több mint 20 éve, talán elsőként jelentette a biztonság fogalmát. Akkoriban még annyira újdonság volt ez a Viro zár, hogy csak egy helyen lehetett hozzá kulcsot másoltatni. A Viro biztonsági ajtózárak hat lamellás változatban kerültek/kerülnek forgalomba. A zárdoboz alatt elhelyezkedő két forgó, fúrásvédő alkatrész biztosítja, hogy ne legyen könnyű dolga a betörőnek.

A Viro biztonsági ajtózárat strapabíró alkatrészekkel látták el, mert még a mai napig is találkozunk tökéletesen működő Viro zárral, amelyek egyedi biztonsági ajtókba vannak beépítve. Ez a biztonsági zár négy ütemben zárja az ajtót, a zár elején négy acéltüske fordul az ajtótokba, illetve a fel- és lefelé mozgó, kiépíthető rudaknak köszönhetően, további reteszelő pontokat kaphatunk. A Viro biztonsági ajtózár kulcsmintázata egyedülálló, semmilyen más kulcsból nem lehet kifaragni. A gyártó cég 3 kulccsal szállítja a zárakat, amelyek külön jobbos- és balos kivitelben léteznek.

Viro 3 pontos ajtózár cseréje Budapesten

A Viro zárcsere szinte elengedhetetlen, ha új lakásba költözünk és ilyen zárral ellátott biztonsági ajtónk van, mert nem tudhatjuk, hogy kinél maradt esetleg tartalék kulcs. Ha a régi, kopott, nehezen működő zárat szeretnénk könnyen működővé, problémamentessé tenni, akkor az egyedüli megoldás a zárcsere.

Szintén ez a helyzet, ha zármeghibásodás miatt nem nyílik az ajtó és fúrással kell megoldani az ajtónyitást.

Érdemes mindig hozzáértő szakembert hívni a Viro zárral ellátott ajtók nyitásához! Természetesen magunkat ajánljuk, mert nálunk jobban senki nem ismeri ennek a zárnak a belső összetételét és működését!

Sajnos sok olyan cég hirdeti magát az interneten, akiknek fogalmuk sincs erről a zárról! Nem egyszer találkoztunk már olyan szinten tönkretett, szétvágott, kilyuggatott biztonsági ajtóval, amikor szerencsétlen ügyfélnek egy új ajtót kellett rendelnie! Úgyhogy ennek a komoly zárnak a nyitásakor legyenek körültekintőek, vigyázzanak, kire bízzák a nyitást! Ha a szakember sokat gondolkodik, vacilál, telefonálgat, vagy feszítő szerszámhoz nyúl, akkor jobb, ha elküldik! Ne kelljen egy biztonsági ajtót rendelni, csak azért, mert egy hozzá nem értő „kolléga” szétbarmolja az ajtót!

A Viro biztonsági zár cseréjét is kizárólag szakemberrel végeztesse el, hiszen nem egy egyszerű zárbetét cseréről beszélünk. Az ajtó borítását le kell bontani, le kell kötni a több irányú záródást, majd elvégezni a Viro zárcserét, ami még kisebb – nagyobb beállítási feladatokkal is együtt jár. Ami talán a legfontosabb, hogy a régi, tömör, rézkilincs helyett egy új, precíz, már beépített rugóval ellátott kilincset érdemes felszereltetni, ami a zár élettartamát hosszabbítja meg. Ezután össze kell rakni az ajtót, kicserélni a zárcímkét, visszahelyezni a kitekintőt. És végül, de nem utolsósorban, a Viro ajtózárat be kell állítani és a működését ellenőrizni kell.

Cerrutti, Cerutti zárcsere, zárcsere, zárcsere Budapest
Cerrutti, Cerutti zárcsere, zárcsere, zárcsere Budapest
Cerrutti, Cerutti zárcsere, zárcsere, zárcsere Budapest

Viro ajtózár-szerviz ingyenes kiszállással

Viro zárszervizre mindig szükség lehet, mert az ajtóban lévő régi, kopott zár olyan, mint az időzített bomba. Az emberek általában eleve hajlamosak a dolgokat halogatni, így a zárcserét is.

Viro zárszerviz szolgáltatásunk mindig segít Önnek, de javasoljuk, hogy a legelső pillanatban, amikor a zár akadozni, szorulni kezd, hívjon minket! Ne várja meg azt, hogy ajtózárat csak fúrással lehessen kinyitni! Ha lóg a kilincs, vagy a kulcs elfordításakor a zár szorul, akkor már baj van! Ha az ajtót feszegetni, rángatni kell nyitáskor, záráskor, akkor is probléma van. Ha a szerkezet már 15 éves, akkor szintén nagy a galiba.

A fent említett problémák főként a 15-20 éves záraknál fordulnak elő. A probléma észlelhető, mert ilyenkor lóg a kilincs, vagy nehezen lehet lenyomni a zárnyelvet. Az emberek a kulcs forgatásakor általában nyomogatják a kilincset is, mert sietnek. Ekkor fordul át a zárban a kulcs. Se ki, se be. Az ajtó nem nyílik. Előzze meg ezt a kellemetlen és stresszes szituációt, hívjon minket, hogy megelőzzük a problémát!

Viro zárszerelés zárszerelő szakemberrel

Viro zárak szerelésére akkor van szükség, amikor az ügyfél azt észleli a bejárati ajtaján, hogy a zár már nem működik tökéletesen. Például akadozik, esetleg nem marad benn a zárnyelv a helyén, vagy nehezen nyílik az ajtó. Netán új lakásba költözött és csupán meg szeretné nézetni a zárat.

Cégünk minden esetben megpróbálja kifaggatni telefonon az ügyfelet, a Viro zár problémájának feltárása érdekében. Az ügyfél elmondása alapján mi megállapítjuk, hogy milyen Viro zárszerelési probléma lépett fel. Nagyon sokszor karbantartással megoldható a Viro zárszerelés kérdése. Hívjon minket, hogy ne kelljen Viro zárat cseréltetni, hiszen elképzelhető, hogy szereléssel, karbantartással is „megúszható” a dolog, de ez csak a fiatal zárakra (maximum 3 éves) vonatkozik.

Viro ajtózárcsere hétvégén és ünnepnapokon

A lakosságnak több mint a fele egész héten dolgozik, így nem ér rá a Viro ajtózárját szervizeltetni, hacsak nem annyira akut a probléma, hogy nem nyílik az ajtó és ezért gyorsszerviz céget kell hívni. Ha esetleg kulcselvesztés, kulcslopás történik, amivel azonnal foglalkozni kell, az gyors, azonnali zárcserét von maga után.

A többi eset, mint pl. új lakásba költözéskor, akadozó Viro zár cseréjekor, ott vannak a szombatok, vasárnapok és ünnepnapok, mikor az ügyfélnek is kényelmesebb otthon tartózkodnia. Ezeket a hétvégi Viro zárcseréket előre fel szoktuk venni munkaként.

Budapest összes kerületében vállalunk ilyen jellegű munkát. Raktárkészletről biztosítunk jobbos- és balos olasz biztonsági ajtózárat zárcserére, illetve értékesítésre egyaránt. A régi Viro zárakon javítási lehetőség nincs, csak a zár és a beépített rugós kilincs-csere jöhet szóba, melyek cseréjének komplett költsége cégünknél 80.000 Ft-ba kerül. Minden esetben cseréljük a kilincs-garnitúrát is!

Várjuk hívását az alábbi telefonszámon!

06-30-408-8914

Cerrutti, Cerutti zárcsere, zárcsere, zárcsere Budapest
Cerrutti, Cerutti zárcsere, zárcsere, zárcsere Budapest
Cerrutti, Cerutti zárcsere, zárcsere, zárcsere Budapest